tiistaina, huhtikuuta 06, 2010

Maailman parhaat pannukakut.

Ladylle tuli päivänä muutamana Suomessa koti-ikävä ja hän päätti tekaista amerikkalaisen pannukakun. HR:llä on ollut niin karmaisevia kokemuksia suomalaisista paksuista pannukakun lötjäkkeistä, että hän ei ollut kuulevinaan projektista. Lady tekaisi ulkomuistista (laiskanpulskeasti) taikinan – ja uuniin. Lopputulos oli niin jumalainen, että HR:kin alkoi vaatia osingoille: upeasti kohonnut, höyhenenkevyt (fluffy), rapea, ohut. Paras mitä olen elämässäni syönyt. Asiasta innostuneena päätettiin tehdä samanlainen pari päivää myöhemmin. Lopputulos täydellinen floppi! Siis normaali pannukakku, yök! Missä vika...? Lady ei tavalliseen tapaansa enää edes muistanut mitä oli taikinaan laittanut, saati suhteita.

* * *

Tässä vaiheessa alkoi HR:n kulinaristinen pinna jo loppua, ja asiahan piti selvittää. Eipä noita aineita peruspannarissa ole loputtomasti, joten kokeillaan tarvittaessa vaikka jokainen mahdollinen permutaatio erikseen... Lady pohtii ääneen, että: "Kuin sää viittit!" HR ottaa homman vakavasti ja lukee kymmeniä kansainvälisiä pannarireseptejä. Oikeat aineet ja niiden optimaaliset suhteet löydetään nopeasti. Tätä perusreseptiä parannellaan hiukan:

1) extra splash of milk,

2) only 2 eggs,

3) no oil, sekä ehdollisesti

4) some vanilla extract (sitä amerikkalaista jossa ei ole alkomahoolia). Kai tavallinenkin vanilja käy, kuka tietää jopa vaniljasokeri.

Nyt on kaikki kunnossa muuten, mutta pannari ei uunissa nouse ollenkaan niinkuin pitäisi, miksei? HR alkaa olla surun murtama. Ei koskaan enää täydellistä pannukakkua. :(

* * *

Lady on seurannut kaikesta huolimatta kiinnostuneena ja jatkaa kokeita. Ratkaisuksi osoittautuu Ladyn luontainen amerikkalainen peruslaiskuus (älkää kertoko Ladylle :). Lämmitä ensin uuni, ja laita silikonivuoka uuniin kuumenemaan (muihin pannuihin tuo ym. resepti jysähtää kiinni pahasti). Tee taikina vasta kun uuni on kuuma, ja sekoita taikinaa niin vähän kuin kehtaat – pitää jäädä todella häpeämättömän möykkyiseksi! Samantien vuoka uunista ulos, rasva vuokaan ja taikina perään, ja takaisin uuniin paistumaan. Taikina ei saa seisoa hetkeäkään!

Kun on noussut ja paistunut ruskeaksi (reseptin lämmöllä tämä tapahtunee noin 12 minuutissa), otetaan uunista eikä anneta seisoa taaskaan hetkeäkään. Päälle tomusokeria sekä maun mukaan kermavaahtoa, vaahterasiirappia tai hilloa. Ääntä kohti. Toimii!

Ei kommentteja: