torstaina, joulukuuta 30, 2010

Uusia vinkkejä turisteille.

Katujen kävelyä. Tuolta löytyy UES, Hell's Kitchenin (näistä paras), East Villagen, ja Brooklynin audio tourit. Lataa mp3:set puhelimeen tai soittimeen, ja kadulle. Mulkaase myös tuolta ne Manhattanin streeteille piilotetut helmet. Roosevelt Island Tram on lopulta auennut. Unlimited Metrocardilla ilmainen, ja maisema on todella vaivanarvoinen, sekä kyyti tasaista. Suosittelen. Kulkee korkealla. Kuvia myöhemmin.

Huutokaupat. Vilkaise Sotheby's ja Christie's saitit, jotta näet että mitä on tulossa. Sitten vain taloon katselemaan taidetta. Huutokaupattavat esineet kun ovat julkisesti nähtävillä: kaikki itsenäisyysjulistuksesta miljoonatauluihin. Näihin ei museoillakaan ole aina varaa. Myös itse huutokaupan seuraaminen voi olla mielenkiintoista, mutta silloin auttaa jos hankkii kataloogin, jotta tietää että mitä myytävät tuotteet oikein ovat.

Steinway & Sons. Ilmainen, hyvin järjestetty kiertokäynti. Varaa aikasi. Steinway on osa NYCtä ja Astoriaa, mutta vaikea kuvitella että joku vielä tässä kaupungissa tekee taltalla leipänsä.

Grand Central. Päärautatieasema on remontoitu ja tarjolla on historiallinen audio tour hintaan 8 taalalla kahdelle. Palvelutiski löytyy aseman pääsalista. Muistakaa myös että dining Concourselta löytyy herkullista Juniorsin juustokakkua (suklaa mousse/tavallinen combo on Ladyn mielestä paras), ja raiteiden 30-31 ja 22-24 välistä pääsee käytävälle jota pikin voi kävellä Park Avenuen alla aina 49 Streetille. Ei tarvitse sohjossa kyntää.

Ruokaa ja juomaa. Viime aikaisia löytöjä. Les Halles, jossa maailman parhaat ranskalaiset. Salaisuus on keittäminen ankanrasvassa. Kokeile myös esim. pippuripihviä tai hanger steakia. Kannattaa mennä hiljaiseen aikaan esim. päivällä... Löytyi meille uusi kahvila UES:llä, jossa erinomainen latte. Ei langatonta verkkoa, joten rauhallista – paitsi kahviloiden ruuhka-aikaan.

Shoppailua. Manhattanin ensimmäiset TJ-Maxxit avasi ovensa Manhattanilla. Esim. 1st Ave ja 59th St -kulmassa. Tarjolla poistoeriä vaatteista kattiloihin edulliseen hintaan. Suosittelen. Tässä esittelen ainutlaatuista Tommy Hilfigerin -tuotetta, joka voisi edustaa muutosta lookkiini. Vaimo esitti vahvasti eriävän mielipiteen. Originaali: 150 USD, TJ-Maxx: 50 USD.

Satunnaisia. Kannattaa myös tarkkailla erilaisia instituutioiden tapahtumia. Ajelimmehistoriallisilla subway-vaunuilla pitkän kaavan mukaan, kun MTA sellaisen mahdollisuuden järjesti.

Ei kommentteja: